a

Foyer

Agenda

Zaalverhuur

Expo

Ticketshop

Openingstijden:

Bekijk voor de actuele openingstijden onze agenda.

Volg ons!

Expositie Nick Twaalfhoven

Zo 10 oktober t/m 28 november | Gratis entree

Nick Twaalfhoven (Arnhem ’87)

Geïnspireerd door de mythische cultstatus van iconisch cool en rock ’n roll wordt een eigenzinnig verhaal verteld dat zich afspeelt op de grens van intuïtie en ratio, in een stijl die hij zelf neo-street pop noemt. Invloeden komen overal vandaan; beeldende kunst -natuurlijk- maar ook muziek, film, strips en graphic design worden vorm gegeven met een krachtig en expressief signatuur. Die signatuur is dynamisch en is een continue proces.

De realiteit lijkt soms een haast karikaturaal karakter te krijgen door de techniek van stencils en rasters te combineren met flarden tekst en symbolische en figuratieve elementen.

Materiaalgebruik is al net zo divers: acryl en olieverf, oliekrijt, spuitbus, jachtlak, houtskool, stiften en inkt worden door elkaar heen gebruikt op canvas dat is bewerkt met dikke lagen straatposters, digitaal bewerkte prints en uitgesneden sjablonen.

Door dit materiaalgebruik en de directe en rudimentaire manier van schilderen krijgen zijn schilderijen een rauwe kleurrijke belevenis maar laten daarnaast veel ruimte voor de eigen verbeelding.

Voor meer werk:
Instagram: nick12hoven
Facebook: kunst/art Nick Twaalfhoven
www.nicktwaalfhoven