a

Foyer

Agenda

Zaalverhuur

Expo

Ticketshop

Openingstijden:

Bekijk voor de actuele openingstijden onze agenda.

Volg ons!

Blues & Bokbier w/ Bowe

Zo 17 oktober | 15:30-17:45 | Gratis entree
> Zondag 17 oktober
> Gratis entree
> Inloop vanaf 14:00
> kinderfilm om 15:00
> Show Bowe 15:30-17:45
> 6 speciale bokbieren te verkrijgen aan de bar

 

 

Over Bowe

 

Bowe (Boudewijn de Jong) is een singer songwriter uit Arnhem met een flinke staat van dienst. Zijn eerste album Moving through the Night verscheen in 2009. Frits Spits beloonde het album op NPO Radio 2 met zes strepen in De Strepen van Spits.

Vier jaar later bracht hij Nomansland uit. Op dat album werkte hij samen met legende Thijs van Leer en de Amerikaanse soulzangeres Sandra St. Victor (o.a. Prince & Chaka Khan). Dit album betekende zijn live radio debuut als graag geziene gast bij 3FM en NPO Radio 2.

In 2016 schreef hij het akoestische feelgood liedje Relax Relax Relax, dat gebruikt werd in een radio en TV commercial.

In 2018 bracht Bowe zijn eerste Nederlandstalige single uit, genaamd Rum Cola. Inmiddels is het liedje meer dan 600.000 keer gestreamd.

In 2019 bracht hij een single uit met The City of Prague Philharmonic Orchestra. Voor Bowe was samenwerken met een groot internationaal orkest een droom die uitkwam.

Toch kwam in 2020 voor Bowe pas de echte doorbraak bij het grote publiek. Zijn liedje Tired of giving good things up kwam dankzij Leo Blokhuis en Rob Stenders op de playlist van NPO Radio 2 en Giel Beelen zorgde ervoor dat de single ook openomen werd in de playlist van Radio Veronica. De track eindigde tevens op de derde plek in De Verrukkelijke 15 van Radio 2. Ook zijn Nederlandstalige single Voel! haalde een landelijke playlist en een kwart miljoen streams.

Eind 2020 maakte Bowe de single Beautiful People, dat hij samen schreef met Niels Geusebroek.

In 2021 bracht Bowe verschillende singles uit die allemaal te horen waren in New Music Friday van Spotify en andere editorial playlists.

Bowe deed met zijn band verschillende club- en festivalshows, maar vaak komt hij alleen met zijn grote liefde, de akoestische gitaar.